ya istedikleri özellikler tam olarak neydi? hani arka fon kırmızı falan
ya istedikleri özellikler tam olarak neydi? hani arka fon kırmızı falan
arka fon mavi olsa vermezler mi vize![]()
vize kuyruğunda bir iki kişinin resimlerini uygun bulmadıkları için konsolosluğun hemen karşısındaki fotoğrafçıya gönderdiler. siz istedikleri şekilde verin her ihtimale karşı.
walla ben araka fon beyaz kirli sakallı çektridim inşallah kıldan tüğden muhabbet yapmazlar![]()
ama o kadar abartılı ddeğil kirli sakal tabi![]()
ne bu ya gülümseme fln abicim gülümsemek iyi bişey diye bilinir ama benim danışanım hiç öyle gülümsemeyin falan demedi ya şimdi o kadar fotoğraf çektirdik boşa gitmesin![]()
merhaba az önce vize için fotoğraf çektrdm beyaz fon rütüşsuz dişler gözükmeden 5e 5 ama omuzlar gözkümyo boynum ve yukarısı olacak şekilde böyle mi oluyo ??
aynen soledigin gibi oluyo fotoya baktiginda bu kadar buyuk kafam mi var diyosun![]()
tamam o zaman ya konsolosluğun sitesindeki fotoğrfta omuzlar gözküyodu da ondan merak ettm
benimki de gecen sene oleydi omuzlarim nerdeyse gorunmuyodu omuzdan yukari cikmisti
benimki de öyle işte bi fotoğraftan geri dönmeyelim die sordum saol
Better late than never
ŞİRKET SEÇİM YÖNERGESİ (ORTAK BİLDİRİ) Mağdur olmamak için okuyunuz...
http://www.turkishwat.net/work-trave...k-bildiri.html
sayın arkadaslar buyurun:
GÖÇMEN OLMAYAN VİZE BAŞVURU HUSUSLARI
5. Adım
Göçmen Olmayan Vize Başvurusu için Gerekli Fotoğraf Özellikleri:
Uygun Fotoğraf Örneği
1. Başvuru sahibi son 6 ay içinde çekilmiş tüm yüzü kaplayan bir fotoğraf getirmelidir. Tüm yüzü kaplayan fotoğraf direk kameraya bakar şekilde çekilmiş olmalıdır.
2. Yüz, fotoğrafın yaklaşık yüzde 50’sini kapsamalıdır.
Fotograf kişinin gözlerinin açık ve ağzının kapalı oldugu doğal yüz ifadesini (gülümseme olmamalıdır) göstermelidir. Koyu renk gözlükler, sağlık nedenleri haricinde kabul edilemez.
3. Fotoğrafın arka fonu beyaz renkte olmalıdır.
4. Fotoğrafın boyutları 50 mm x 50 mm olmalıdır ve baş fotoğrafın ortasında yer almalıdır. Saçın üst kısmından çenenin alt kısmına kadar olan baş mesafesi/uzunluğu 25 mm - 35 mm olmalıdır. Göz seviyesi de fotoğrafın alt hizasından itibaren 28 mm - 35 mm olmalıdır.
5. Fotoğraf başvuran kişiyi açık şekilde tanımlamalıdır.
6. Başvuru sahipleri düzgün giyinmiş olmalı ve şapka ve benzeri aksesuarlar takmamalıdır. Üniforma ya da başvuru sahibinin saçını veya başka özelliklerini kapayacak eşarp, baş örtüsü giyilmemelidir. Eğer başvuru sahibi baş örtüsü giymek zorunda ise, fotoğrafta iki kulak ve alın açıkça görünmelidir.
7. Fotoğraf çerçevesiz basılmalıdır.
8. Arka fonu desenli veya koyu renkli fotoğraflar kabul edilmez.
9. Hızlı çekim fotoğraflar yada dijital kalite fotoğraflar kabul edilmemektedir. Fotoğraflar, standart muamele gerektiren film kullanılarak, standart tek lens refleks tipi fotoğraf makinası ile çekilmelidir.
Fotografcilar biliyor sanirim biometrik foto diyince anliyorlar![]()
olsun işi garantiye alıp iice detayları anlatalım biz de sonra sakata gelmeyelim..
Benim Gittiğim Dükkanda Biometrik Dedim, Adam Amerika Vizesi İçin Ayrı Oluyor 5x6 Oluyor Beyaz Fonla, Sırıtmadan! Dedi ve Çekti. 7 Dakika Civarı Bekledim, Beklerken Sohbet Açıldı Bilgisayarları Sorunluymuş, Networkunu Yeniden Kurdum ve Subnet Dağıttım, Ücret Almadı Çıktım Gittim =)
Sonra 5x5 Diye Okudum Ama Sorun Olmaz Herhalde =)
zaten forma yapistiririken veya zimbalarken once kesiolar onu ayarliyorlar.5x5 istemelerinin nedeni ds formuna tam oturmasi yani onu sen de ayarlarsin cok onemli bi sorun degil..
Okdir O Zaman =) Teşekkürler...
Bu fotoğrafa bakınca insan kendinden soğuyor..Nefret ettim bugün kendimden![]()
off ya bgn ben de cekildim
kafam kocaman cıkmıs![]()
arkadaslar fotograf konusunda cok hassaslar zaten uygun olmayanlari konsolosluk kapisindan gonderiyolar. ayrica benim pasaportuma iki yil icin de ayni resimle vize basildigi zaman sirket sahibi cok sasirmisti ayni resime nasil sorun cikarmadilar diye demekki cok onemseniyor bu konu
Benim evimde kalan arkadasiminda 2007 ve 2008 yilindaki vize fotografi ayniydi . Utselik top sakalli![]()
# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...![]()
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...![]()
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017
ilk defa vize alacaklar için kaç tane fotoğraf lazım. Bir tane DS belgesine foto zımbaladık.
Onun dışında vize randevusuna gideceğiz, eğer ki vizeyi geçersek konsoloslukta kaç tane foto alacaklar?
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks