Menu

    vBulletin Bilgi Paylaşım Platformuna Hoşgeldiniz!

    Hoş Geldin Ziyaretçi, Şu anda siteye giriş yapmamış görünüyorsunuz. Site kullanımı hakkında detaylı bilgi için Tıklayınız.

    Üye Olmak İçin Lütfen Tıklayınız.

    Üye olduysanız ve şifrenizi kaybettiyseniz Şifremi Kaybettim adresini kullanabilir , Yada Daha Farklı Sorunlar İçin Site Yetkilisi ile İletişime Geçebilirsiniz.

    Forum Kurallarını Okumak İçin Lütfen Tıklayınız .

  • 13067 Görüntülenme
  • 19 Cevaplar

  1. #1
    Avatar Resmi
    memetcetinkaya
    Uzman Watçı
    Mesaj
    344
    Konu
    27
    Meraba , bu foruma yaklasik 6 yildir uyeyim bu surec icinde 5 kere J1 vizesi aldim ve 4 kere wat ile amerikaya gittim , sirada e2 oldugunu dusunuorum ama buzamana kadar e2 ile ilgili hic konusulmadigini gordum ve bu konuda bilgiye ihtiyacim var bole bi surecten gecmis biri yada bole birini taniyan arkadaslar yardimci olursa sevinirim
    LIVE IS LIFE
  2. E2 vizesi yani yatirimci vizesi nasil alinir???
  3. #2
    Avatar Resmi
    ozgursum
    Site Yöneticisi
    Mesaj
    5.415
    Konu
    27
    Üye Avatarı

    Mesaj:5.415

    Konu:27

    Beğeni: 0

    Lokasyon:Antakya

    kardesim yatirimci vizesi almak icin min 50 bin dolarlik sermaye gostereceksin hatta daha fazlasi daha iyi olur..sen amerikada en az 2 sube , bunlara ait depolar , kira kontratlari yer icin , bu isletmelerin icin muhasebeci gostermen gerekiyor. sana ilk basta 2 ya da 5 yillik vize veriyorlar. 5 sene araliksiz amerikada yatrimci vizesiyle kalip herhangi bir suca bulasmazsn ve isletmelerini hala koruyosan ya da buyultmussen green card a basvurma hakkin oluyor eger dedigim sartlar varsa green cardi veriyorlar cogunlukla.. bu vizeyi almak kolay degil zorluyorlar seni sen tum sartlari saglayip , belgelerini avukta veriyorsun o ayarliyor senin isini. avukata da gidiyor yani 3-5 bin kadar.
  4. #3
    Avatar Resmi
    marty
    Deneyimli Watçı
    Mesaj
    218
    Konu
    11
    eyaletten eyalete değişiyor her eyalet kendine göre bir miktar istiyor kimisi hesapta 50bin, 70bin isterken kimisi 300 bin isteyebiliyor. bu arada ben de konuyla ilgili araştırma yapmıştım ama 2 şube olayını önceden hiç duymadım hatta pitsburg da arkadaşım öğrenci vizesiyle okuyordu ve aynı onun gibi öğrenci olan arkadaşları pizzacı dükkanı açtılar ve tek şube. e-2 vizesiyle toplam dükkanı 20-25 bin e mal etmişler ama yatırım tutarı olarak 70 bin göstermişler sanırım bunlar kişi başı maliyet.tabii şuan pitsburg için konuşuyorum kişi başı 70bin gibi bir miktar göstermek gerekiyor bankada e-2 için. bunun dışında bazı eyaletlerde 50bin olduğunu duydum. tabii ben abd içinden prosedürle ilgili bilgi veriyorum ama tr den bu durum nasıl oluyor pek bilgim yok ama çok bir fark olacağını zannetmiyorum. önemli olan şey açtığın dükkanda en az bir abd vatandaşı ve ya gc sahibini istihdam etmen.
  5. E2 vizesi yani yatirimci vizesi nasil alinir???
  6. #4
    Avatar Resmi
    memetcetinkaya
    Uzman Watçı
    Mesaj
    344
    Konu
    27
    ozgursum marty tskler cvplar icin peki benim durumum simdi biraz karisik ben son gittigimde bi clubda djlik yaptim partiler duzenledik 4 yildir ayni yere gittigim icin ve cevreyi cok ii bildigim icin ii para yaptim beraber calistigim dier bi dj arkadasim ( amerikali kendisi) bana beraber bi club acma teklifi iletti simdi sizce bu is icin nasil bi vize almam gerekiyor e2 mi yine , ve hesapta yine 70bin fln mi gostermem gerekior cunku benden istedigi sadece kucuk bir miktar kendisinin bikac yeri var club acilmaya uygun sizce nasil bi islem yurutebilirim bunun icin
    LIVE IS LIFE
  7. #5
    Avatar Resmi
    ozgursum
    Site Yöneticisi
    Mesaj
    5.415
    Konu
    27
    Üye Avatarı

    Mesaj:5.415

    Konu:27

    Beğeni: 0

    Lokasyon:Antakya

    ben iki sube olayini kucuk isletme acilma olayina gore verdim orta buyuklukte acarsaniz tek isletme yeterli.. bu arada en garanti yol ogrenci vizesiyle gitmek dil okulundayken orada e2 vizesine avukat araciligiyla basvurmak.. eger ki red alirsan f1 li olarak devam edersin yasmaya vizeni alirsan dil okuluna para kaptirmaya son verirsin.. bu arada ogrenci vizesi olan kisiler isyeri acabiliyor bunu da soyleyim..
  8. #6
    Avatar Resmi
    memetcetinkaya
    Uzman Watçı
    Mesaj
    344
    Konu
    27
    F1 vizesiyle biyer acabiliormuyuz? ben f1 ile calisamioruz diye biliyordum. bende turist vizesi alip onla gitmeyi dusunuordum sonra onu e2 ye cevirebiliorsam cevirip olmuorsa ogrenci vizesine cevirmeyi dusunuordum sence hangisi daha mantikli ?
    LIVE IS LIFE
  9. E2 vizesi yani yatirimci vizesi nasil alinir???
  10. #7
    Avatar Resmi
    Fiorex
    Üstad
    Mesaj
    2.944
    Konu
    237
    Eyaletten eyalete değişen bir yapısı var arkadaşların dediği gibi. 50-100 bin dolar arası yatırımı konsolosluğa kabul ettirmen gerekiyor. Bunun dışında alacağın vize 5 yıllık olacak.. Süre bitiminde bir 5 yıllık uzatma hakkına daha sahipsin. 10 sene sonunda şirketinin o günkü ekonomik yapısına göre GC aşamasına kadar gitme durumu var. Ayrıca tüm bunların olabilmesi için şirketin en az %50 sine sahip olman gerekir. (3 ortaklı bir durumda planlar suya düşer)
  11. #8
    Avatar Resmi
    marty
    Deneyimli Watçı
    Mesaj
    218
    Konu
    11
    peki bende bir soru sorayım arkadaşlar j-1 lı iken açamıyormuyuz mesela internship le abd deyiz e-2 vizesine başvuramazmıyız?
  12. #9
    Avatar Resmi
    memetcetinkaya
    Uzman Watçı
    Mesaj
    344
    Konu
    27
    simdi sirket kurmakla club acmak arasinda baya bi fark var sirket kurmak 50-100 bin gerektirir ama kucuk bi club acmak icin bukadar paranin gerektigini dusunmuyorum buna nasil karar veriorlar buna , ve konsolosluga burda gidioruz demi cunku okudugum yerlerde genelde amerikada avukat tutup hallediorlarmis simdi ben turkiyedyken bu isi nasil halledebilirim bole bole bisey dusunuorum bukadar param var vizemi istiorum diyecegim bana ne soracaklar?
    LIVE IS LIFE
  13. E2 vizesi yani yatirimci vizesi nasil alinir???
  14. #10
    Avatar Resmi
    marty
    Deneyimli Watçı
    Mesaj
    218
    Konu
    11
    peki bende isi biraz daha farkli boyuta sokuyorum nette bi yerde rastlamistim belkide bu siteydi tam hatirlamiyorum ama internle uj toys isine gitmis bir eleman ve 7-8 ayin sonunda kendi sirketimi kurdum demisti bu nasil oluyor? yani mall de stand kiraliyarakta belli kosullari yerinde getirip bu vizeyi mi almis acaba?
Etiketler
Konuyu Görüntüleyenler

Benzer Konular