Menu

    vBulletin Bilgi Paylaşım Platformuna Hoşgeldiniz!

    Hoş Geldin Ziyaretçi, Şu anda siteye giriş yapmamış görünüyorsunuz. Site kullanımı hakkında detaylı bilgi için Tıklayınız.

    Üye Olmak İçin Lütfen Tıklayınız.

    Üye olduysanız ve şifrenizi kaybettiyseniz Şifremi Kaybettim adresini kullanabilir , Yada Daha Farklı Sorunlar İçin Site Yetkilisi ile İletişime Geçebilirsiniz.

    Forum Kurallarını Okumak İçin Lütfen Tıklayınız .

  • 4591 Görüntülenme
  • 8 Cevaplar

  1. #1
    Avatar Resmi
    BurakYILMAZ
    Deneyimli Watçı
    Mesaj
    169
    Konu
    21
    Merhaba arkadaslar, malum j1 vizesi, al al nereye kadar , standardı geliştirmek adına sitemizde mutlaka Amerikada iş kurma niyeti olan arkadaslar vardır, elinde $25-35.000 miktarda nakit bulundurabilecek bir arkadas varsa, eşit miktarda nakitlerle, %50 hisseli, olan arkadaslarla mantıklı bir iş fikri üzerinden ortaklığa açığım.

    Gazete ilanı gibi oldu
  2. #2
    Avatar Resmi
    memetcetinkaya
    Uzman Watçı
    Mesaj
    344
    Konu
    27
    amerikada ortak olarak is kurmak icin her iki tarafinda elinde en az 50.000$ para olmasi lazim ve bu eyalet den eyalete gore degisiklik gosterip texas ve florida kesinlikle ayni degildir . bende bunu cok dusundum arastirdim baya para gerekiyor texas icin bile oyuzden cok gercekci bi dusunce degil ve bunun avukat olayi falanda var bayaa sikinti
    LIVE IS LIFE
  3. #3
    Avatar Resmi
    BurakYILMAZ
    Deneyimli Watçı
    Mesaj
    169
    Konu
    21

    memetcetinkaya Nickli Üyeden Alıntı

    amerikada ortak olarak is kurmak icin her iki tarafinda elinde en az 50.000$ para olmasi lazim ve bu eyalet den eyalete gore degisiklik gosterip texas ve florida kesinlikle ayni degildir . bende bunu cok dusundum arastirdim baya para gerekiyor texas icin bile oyuzden cok gercekci bi dusunce degil ve bunun avukat olayi falanda var bayaa sikinti

    Tamam $50.000 olsun o da problem değil. Avukatta kolay, amerikalı bir arkadasım avukat zaten. Benim tek düşündüğüm nokta su, örnegin evleneceğim kişi Rusyada, yani türk vatandası değil. 2 kişi $100.000 sermayeli bir iş kurdu. (ama daha önceden 2 kişinin $70.000 sermayeli iş kurdugunu biliyorum.) Evlilik durumunu önce mi yapmalıyım yoksa sonra da yapsam olur mu? Amerikan vatandaslıgı almadan onu da yanımda götürme ihtimalim? E2 vizesinde bu kosul nasıl işliyor? Beni en cok düsündüren konu bu.
  4. #4
    Avatar Resmi
    cAv
    Efsane Watçı
    Mesaj
    1.234
    Konu
    11
    Üye Avatarı

    Mesaj:1.234

    Konu:11

    Beğeni: 0

    Lokasyon:İstanbul

    Benimde böyle bir fikrim var ancak önce green card veya vatandaşlık alıp ondan sonra bu tarz bir olaya girmek bana daha makul görünüyor.Uyanksan kısa sürede köşeyi dönmek kolay keza fırsatlar ülkesi.
  5. #5
    Avatar Resmi
    BurakYILMAZ
    Deneyimli Watçı
    Mesaj
    169
    Konu
    21

    cAv Nickli Üyeden Alıntı

    Benimde böyle bir fikrim var ancak önce green card veya vatandaşlık alıp ondan sonra bu tarz bir olaya girmek bana daha makul görünüyor.Uyanksan kısa sürede köşeyi dönmek kolay keza fırsatlar ülkesi.

    Evet bu konuyu bende düşünüyorum.. ama green card çekilişi dışında hemen hemen pek fırsatım yok.. O yüzden önümde iki seçenek var, ya e2 yi direk almaya çalışmak, yada f1 alıp e2 ye çevirmeye çalışmak...?
  6. #6
    Avatar Resmi
    cAv
    Efsane Watçı
    Mesaj
    1.234
    Konu
    11
    Üye Avatarı

    Mesaj:1.234

    Konu:11

    Beğeni: 0

    Lokasyon:İstanbul

    BurakYILMAZ Nickli Üyeden Alıntı

    Evet bu konuyu bende düşünüyorum.. ama green card çekilişi dışında hemen hemen pek fırsatım yok.. O yüzden önümde iki seçenek var, ya e2 yi direk almaya çalışmak, yada f1 alıp e2 ye çevirmeye çalışmak...?

    Yaklaşık 3 yıldır hem orada hem burada o kadar sordum soruşturdum araştırdım hiç birir evlenmek kadar temiz değil
  7. #7
    Avatar Resmi
    break
    Site Yöneticisi
    Mesaj
    5.191
    Konu
    127
    Turist al kafan rahat olsun ya da J1-F1-E vizelerine sirayla gecebilirsin.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

    # Internship in Israel: 2011 ...

    # MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

    # Retired Worker & Traveler: 2013 ...

    # Maldive Island: 2016

    # II. Europe Trip: 2017
  8. #8
    Avatar Resmi
    memetcetinkaya
    Uzman Watçı
    Mesaj
    344
    Konu
    27
    ilk once isi kurucaksin ve kiz arkadasini evlenmek icin rusyadan ancak 2 sene sonra getirebilirsin
    LIVE IS LIFE
  9. #9
    Avatar Resmi
    weise
    Hayalperest Watçı
    Mesaj
    1
    Konu
    0
    Konuyu Hortlatacam ama sermayesız buyuk iş ortaklıgı için kendıme amerikada ikamet eden evı olan ortak alıyorum neden evı olan dedim sadece ıkamet adresı olarak orası gorunecek dıger masraflar proje kurulumu ben yapacam
Etiketler
Konuyu Görüntüleyenler

Benzer Konular